Logo

Fysioterapia

Myös kotikäynnit

Fysioterapian tavoitteena on edistää, palauttaa ja ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä. Fysioterapia aloitetaan asiakkaan haastattelulla ja tutkimisella. Näiden perusteella laaditaan asiakkkaan kanssa yhteistyössä fysioterapiasuunnitelma tavoitteineen ja valitaan fysioterapiamenetelmät. Fysioterapiassa käytetään luonnonmukaisia, kehon omia fysiologisia parantumismekanismeja tukevia hoitomenetelmiä. Fysioterapian menetelmiä ovat muun muassa terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia.

Hämeenlinnan Kuntohoidossa fysikaalisista hoitomuodoista käytössä on TENS- sähköhoito ja ultraääni. Saapuessasi fysioterapiaan lääkärin lähetteellä, meillä on käytössä KELA:n suorakorvaus, joten hoidamme KELA:n kanssa asioinnin puolestasi. Teemme myös kotikäyntejä.

Takaisin valikkoon

Akupunktio

Akupunktio on tutkitusti tehokas ja hellävarainen lääkkeetön kivunlievitysmenetelmä. Sen teho perustuu hermoston ja kehon oman kivunlievitysjärjestelmän aktivointiin. 
Akupuntiohoidossa kehoon laitetaan pieniä kertakäyttöisiä neuloja. Akupunktioneulat laitetaan ns. akupisteisiin joko paikallisesti tai kauemmaksi kohdepaikasta, jolloin hoitava vaikutus saavutetaan kehon läpi hermorataa pitkin. Hoitosysteemi pohjautuu länsimaiseen diagnostiikkaan. Pistevalinta tehdään yksilöllisesti potilaan sairauden ja oireiden mukaisesti. Koulutetun ammattilaisen suorittamana hoidon riskit ovat erittäin harvinaisia. Yleisimmin akupunktiolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja jännitystiloja ja stressiä. 
Hämeenlinnan Kuntohoidossa fysioterapeutti Elina Jokela-Honkanen on suorittanut länsimaisen lääketieteen akupunktuuri koulutuksen 2004. Koulutus on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen hyväksymä.

Takaisin valikkoon

Lymfaterapia

Lymfaterapia vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa.

Manuaalinen lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Manuaalisen lymfaterapian otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä. Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa ja sitä käytetään yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon esim. fysioterapiaan. Lymfaterapia on myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, johon voi tulla ilman lääkärin lähetettä.

Lymfaterapia vaatii kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapiatiheys riippuvat mm. sairaudesta/vammasta, potilaan iästä, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta. Keskimääräinen hoitoaika on yksi tunti.

Lymfaterapian käyttö ja vasta-aiheet

Turvotukset: toiminnalliset turvotukset, imusuoni- ja laskimoperäiset turvotukset, syöpäleikkausten jälkeiset turvotukset, sädehoidon jälkeiset turvotukset, kirurgisten toimenpiteiden jälkeiset turvotukset sekä raskauteen liittyvät turvotukset, vammat ja arvet, murtumat, nyrjähdykset, lihasrevähtymät, verenpurkaumat, palovammat, laskimo- ja valtimoperäiset säärihaavat, sokeritaudin aiheuttamat säärihaavat, krooniset sairaudet: Reuma, nivelkulumat, fibromyalgia, Ruusu.

Lymfaterapian vasta-aiheita ovat: akuutti infektio, syvä laskimotukos,

pahanlaatuiset kasvaimet, joiden hoito on kesken

Lymfaterapian korvattavuus

Sairasvakuutukselta on mahdollisuus saada korvausta lääkärin määräämästä lymfaterapiasta, kun kyseessä on: rintasyöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide, sädehoito nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon, krooninen infektio, lähinnä ruusu, synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö

Takaisin valikkoon

Alaraaja-Analyysit

Rasituskipuihin voi olla monenlaisia syitä. Kivun ilmaantuessa elimistön sietokyky ainakin hetkellisesti ylittyy: kuormitus on joko liian kovaa tai on toistunut liian usein. Valtaosa rasitusvammoista ilmenee alaraajojen ja lantion seudun alueella. Jokainen liikkuja kärsii joskus jonkinlaisesta rasitusvammasta, joka voi johtua jalan virheasennosta.

Jos kipeytyminen on säännöllisesti ja aina samassa paikassa, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin ennen vaivan kroonistumista. Yksi tapa selvittää asiaa on tutkia, onko liikkumisessa jokin tietty mekaaninen syy, mikä aiheuttaa/altistaa vammalle.

Tavallisimpia rasitusvammoja ovat esim. jalkaterän etuosan erilaiset kiputilat, akillesjänteen kiputilat, säären alueen ongelmat (penikkatauti), polven alueen kivut (esim. juoksijan polvi, hyppääjän polvi), lonkkakivut (esim. trochanterin bursiitti), alasekäkivut, sekä säteilykivut alaraajoihin, alaraajojen pituuseron aiheuttamat ongelmat jne.

PODIATECH BY SIDAS on korkealuokkainen menetelmä jalan virheasentojen ja kuormituksen tutkimiseksi ja yksilöllisten, toiminnallisten tukipohjallisten valmistamiseksi. Järjestelmän ovat kehittäneet ranskalaiset ortopedit ja liikuntatieteen ammattilaiset. SIDAS-järjestelmä on lähtenyt liikkeelle siitä tosiasiasta, että jokainen jalka on erilainen. Siksi vain yksilöllisesti valmistettu pohjallinen antaa jalalle parhaan mahdollisen tuen. SIDAS-pohjallisaihiot ovat dynaamisia ja toiminnallisia; ei pyritä vain tukemaan, vaan myös ohjaamaan ja aktivoimaan. Korkealuokkaiset, lämpömuovailtavat materiaalit mahdollistavat tarkan ja nopean työstön. Jo valmiiksi tehtyjä pohjallisia on myös mahdollista muokata jälkeenpäin. Tarvittaessa vaikka koko pohjallinen voidaan muokata uudestaan alusta alkaen.

Takaisin valikkoon

Tukipohjalliset

Dynaamiset tukipohjalliset valmistetaan tarkkojen alaraajatutkimuksien perusteella yksilöllisesti juuri Sinun vaivojesi ja rakenteesi mukaan sekä kuormitusongelmat huomioiden. Fysioterapeutti tekee kokonaisvaltaisen fysioterapeuttisen tutkimuksen ja tämän pohjalta hän ohjaa tarvittaessa aktivoivat harjoitteet ja valmistaa toiminnalliset tukipohjalliset. Perusteellisen tutkimuksen avulla pyritään löytämään tehokas ja toimiva ratkaisu, jotta asiakkaan toiveet tulisivat huomioiduiksi ja ratkaisu olisi lääketieteellisesti mahdollisimman optimaalinen, kuitenkaan unohtamatta asiakkaan tarpeita.

Takaisin valikkoon

Ryhmäliikunta 

KUNTOHOIDON RYHMÄT SYKSYLLÄ 2019:

 

Ladyt 60 + kiertoharjoittelu jatkaa torstaisin 5.9.2019 alkaen klo 11-12 Kuntohoidon salilla. Ohjaajana fysioterapeutti Elina Jokela-Honkanen. RYHMÄ TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYNNÄ.

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmiin p. 03-6120712

kuntohoito (at) kuntohoitohml.fi  tai paikanpäällä.
Ilmoittaudu reippaasti mukaan, sillä paikkoja on vain rajoitetusti.

Halutessasi voit varata ennen ryhmää ja ryhmän jälkeen ajan fysioterapeutille yksilöllisiin alku- ja loppututkimuksiin, jolloin kartoitetaan liikkuvuutta ja lihasvoimaa ja tulosten perustella ryhmäläinen saa konkreettisempaa palautetta edistymisestään ja mm. kotiharjoittelua voidaan ohjata kunkin tarvitsemaan suuntaan.

Takaisin valikkoon

Naprapatia

Naprapatia on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan ja ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Käytetyt tutkimus- ja hoitomenetelmät pyritään perustamaan tieteellisesti tutkittuun näyttöön sekä uusimpiin hoitosuosituksiin. Naprapaatti on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhoitoalan ammattilainen.
"Naprapatia on yhdistelmä ohjattua aktiivista kuntouttamista sekä passiivista käsittelyä. Naprapatiassa korostuu hyvän kliinisen diagnostiikkan tärkeys ja asiakkaan aktiivinen ohjaaminen nopeiden ja pitkäaikaisten hoitotulosten saavuttamiseksi. Et tarvitse pitkiä hoitosarjoja, vaan usein jo 1-2 käyntiä riittää. Parhaat hoitotulokset tulevat aktiivisen kuntouttamisen kautta. Pidän suoravastaanottoa, jolloin pääset hoitoon myös ilman lääkärin lähetettä. Näin hoitaminen pysyy nopeana ja kustannustehokkaana. "

- Veijo Marin

Naprapaatti AMK

Koulutettu urheiluhieroja

Takaisin valikkoon

Hieronta

Hieronta on vanha perinteinen hoitomuoto. Hieronnassa pehmytkudoksia rentoutetaan käsin erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Hieronta lisää kudosten aineenvaihduntaa ja lievittää lihasjännityksiä. Hierontaan hakeudutaan tavallisimmin niska-hartiaseudun, alaselän ja jalkojen kireyksien ja kipujen vuoksi. Hieronta auttaa palautumaan nopeammin kuntoilun tai urheilemisen jälkeen. Hierontaan voit varata ajan myös rentoutuaksesi ja/tai hemmotellaksesi itseäsi.

 

Takaisin valikkoonRaatihuoneenkatu 27, 13100, Hämeenlinna | Puh: 03 612 0712 | kuntohoito (at) kuntohoitohml.fi | Tietosuojaseloste